Сторінки

неділю, 9 квітня 2017 р.

Символи, яких немає на клавіатурі

Секрети клавіатури: як писати символами, яких немає на клавіатурі Іноді виникає ситуація, коли вам необхідно вжити в якомусь тексті спеціальний символ, однак на клавіатурі клавіші з таким символом не існує. Як же бути? Існує кілька шляхів. Якщо ви друкуєте в текстовому редакторі Microsoft Word 2007, то все просто: досить вибрати на закладці "Вставка" пункт "Символ".
У списку, що розкрився вибираєте потрібний символ або натискаєте на "Інші символи ...". У діалоговому вікні знаходите потрібний символ та натиснути клавішу "Вставити". Можна також здійснити вставку, клікнувши два рази за обраним символу. А як бути, якщо ви працюєте в простенькому редакторі "Блокнот"? В цьому випадку потрібно вчинити так. Натисніть і утримуйте Alt, а на цифровій клавіатурі набирайте спеціальний код символу. Потрібні вам цифрові клавіші знаходяться, як правило, в правій частині клавіатури настільного комп'ютера, і задіяти їх можна, натиснувши на кнопку NumLock. Якщо ж ви працюєте з ноутбуком, то ці клавіші збігаються з деякими клавішами для букв. "Включити" їх можна спеціальною комбінацією, як правило, Fn + клавіша, на якій написано NumLock або NumLk. Ось коди деяких символів.

● Покроково: 1.Включаем кнопку NumLock (в правій частині клавіатури) 2. Затискаємо Alt. 3. І одночасно з затиснутою клавішею alt Набираємо на цифровому блоці комбінацію. 4. Віджимаємо Alt. 4. Любуемся значком.

● Поради ● На ноутбуках без клавіатури Num Pad відкрийте меню Пуск> Програми> Стандартні> Спеціальні можливості> Екранна клавіатура. Використовуйте віртуальні кнопки. ● Для набору символів можна також користуватися транслітерацією. ● Кнопка ALT також дозволяє набирати стандартні символи, наприклад, собачку або Буллет. ● Чи не пропускайте нулі в коді, нуль також потрібно натискати. ● Затисніть клавішу ALT + комбінацію цифр, зазначену в коді. Потрібно тримати клавішу ALT не відпускаючи, поки ви не наберете всі цифри коду. Тоді з'явиться символ.

Немає коментарів:

Дописати коментар