Сторінки

неділя, 19 лютого 2017 р.

Недалеке майбутнє: ЗНО з інформатики

У зв’язку зі стрімким розвитком ІТ в Україні (є навіть сміливці, які прагнуть зробити Україну ІТ-країною) спеціалісти “кричать” про важливості впровадження зовнішнього незалежного оцінювання з інформатики. Проте ця ідея підіймає на поверхню проблему викладання інформаитки у школі. Програма предмету - застаріла, кількість годин - мізерна. Попри це директор Центру підготовки сертифікованих програмістів Сергій Іщеряков каже: 
"Система не сприяє вивченню інформатики. Інформатика у школі має бути поділена на два предмети: інформаційні технології та програмування. Викладання предмету в школі - справа фанатів. Вчителів, які не втрачають ентузіазму. Вони вдосконалюють англійську і постійно вчаться, бо галузь стрімко розвивається".

Подейкують, що введення ЗНО з інформатики допоможе ввести позитивні зміни у систему освіти. По-перше, з’явиться можливість змінити навчальні програми профільних класів. Крім того, збільшиться кількість дітей у класах інформаційно-технологічного профілю. Запровадження тестування з інформатики змінить у навчальних програмах університетів.
Багато країн уже давно ввели програмування, як повноцінну частину шкільної програми. Декілька років тому в сусідніх країнах (Росія та Білорусь) було впроваджено ЗНО з інформатики. 
На введення зовнішнього незалежного оцінювання з інформатики потрібно декілька років. 

Немає коментарів:

Дописати коментар